Skip to main content
Frontpage slider
ReflexZoneTherapie | Onderzoek | Postgraduate scholing
Frontpage slider
ReflexZoneTherapie | Onderzoek | Postgraduate scholing

DocentenChristian Slot

Christian is de oprichter van Musculaire Reflexologie. Hij beoefent al 40 jaar reflexologie, waarvan 33 jaar als professional met zijn eigen kliniek. Hij is opgeleid als docent, reflexoloog en acupuncturist, en is directeur geweest van een van de meest vooraanstaande reflexologie-scholen in Denemarken, waar hij reflexologie en het Chinese begrip van ziekte en gezondheid onderwees.

Hij is ook verbonden aan een school voor reflexologie in Noorwegen waar hij de afgelopen 20 jaar regelmatig gastdocent is in Spierreflexologie in elke klas.
Daarnaast heeft hij verschillende geavanceerde cursussen voor reflexologen ontwikkeld en gegeven.
De afgelopen 5 jaar heeft hij zich uitsluitend gericht op het onderwijzen van
De Musculaire Reflexologie als post graduate cursus.

In de loop der jaren heeft hij meer dan 600 reflexologen opgeleid. Hij is auteur van verschillende boeken over reflexologie en zijn nieuwste boek “Musculaire Reflexologie” is ook in het Engels vertaald.

Naast zijn focus op spieren, gewrichten en Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) heeft hij zich de afgelopen jaren ook verdiept in de Balansmethode binnen de acupunctuur die hij heeft 'vertaald' naar reflexologie.
Hij heeft uitgebreide ervaring in massage en heeft cursussen gevolgd in TFT (Thought Field Therapy) en osteopathie.


Spiros Dimitrakoulas

Spiros is de oprichter en initiatiefnemer van Orthopedische Reflexologie (OR).

Hij is docent Reflexologie in Athene en geeft les aan studenten geneeskunde. Tevens is hij docent zenuwreflexologie MNT-NR. Daarnaast geeft hij ook les in “Anatripsis”, de kunst van het kneden, die al vroeg ontwikkeld is door Hippocrates. Tevens is hij docent in de disciplines Su Jok, Tui Na massage (Tiangin Univerity, China), oor acupunctuur en fasciatherapie.

Zijn interesse en specialisatie in Reflexologie ligt in pijn, sport en ouderen cq. honderdjarigen. Momenteel werkt hij met gehandicapten.
Spiros is voormalig voorzitter van de Hellenic Association of Reflexology (HAR) en hij is een aantal jaar voorzitter geweest van de RiEN (Reflexology in Europe Nexus).
Hij heeft vrijwilligerswerk gedaan in de pijnkliniek van het universitaire ziekenhuis van Aretaieio in Athene en hij heeft diverse lezingen en workshops gegeven voor fysiotherapeuten en anesthesiologen, op congressen voor palliatieve zorg in Griekenland.

In de afgelopen vijf jaar heeft hij op vrijwillige basis de “Athens Classic Marathon”, “Nikerun” en tal van andere sportevenementen vrijwilligersteams voor massage en reflexologie geleid. Sinds 2012 werkt hij voor het handbalteam Diomidis Argos, dat in 2012 het Griekse kampioenschap en de Europacup won. Daar verfijnde hij de Orthopedische Reflexologie.


Rob Huisman

Rob is docent medische vakken en werkte van 1984 - 2014 bij (de rechtsvoorgangers van) ROC-Mondriaan  in Den Haag, met name bij de opleiding tot verpleegkundige. Hij was daar o.a. curriculum- en toetsontwikkelaar, docent anatomie, fysiologie en pathologie (AFP).
Vanaf 1985 - 1986 is hij verbonden geweest aan de School voor Reflexologie als docent anatomie / fysiologie / ziekteleer (AFP), voeding en natuurlijke geneeswijzen.
Van 1988 - 2014 was Rob opleidingsdirecteur en docent AFP van de Stichting Haagse Academie voor Natuurgeneeswijzen (HAN) een 4 jarige parttime HBO beroepsopleiding reflexzonetherapie.
Rob heeft van 2014 - 2016 een programma Medische Basiskennis (MBK)  ontwikkeld. Deze nascholing heeft hij in 1,5 jaar gegeven aan o.a. reflexzonetherapeuten van de VNRT.   

Van 2016 tot heden was hij ontwikkelaar en docent medische bij- en nascholing vanuit de HAN t.b.v. diverse natuurgeneeskundig therapeuten. Vanaf 2022 geeft hij de bij- nascholingen in samenwerking met RZT-TOP.


NANCY KLEIN

Nancy is 1999 gestart als reflexzonetherapeut. Zij heeft haar opleiding gevolgd aan bij de Haagse Academie voor Natuurgeneeswijzen (HAN). 

Van 2014 – 2017 is Nancy algemeen bestuurslid geweest van de “Vereniging voor Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT)” waar zij verantwoordelijk was voor externe contacten en onderzoek. In deze periode heeft zij, meegewerkt aan het organiseren van de nascholing medische basiskennis (MBK). Zij is tevens betrokken bij de RiEN (Reflexology in Europe Nexus),

Nancy heeft het voorrecht gehad om een aantal vooraanstaande personen en vroege ontwikkelaars in de reflexologie te mogen ontmoeten en hier veel van te leren. Een heel bijzonder voorrecht was de ontmoeting met Hanne Marquardt waaruit een intense uitwisseling is ontstaan.
Zij heeft, samen met 4 andere collega reflexzonetherapeuten in Europa, een speciale training gevolgd bij Hanne Marquardt, die er op gericht is om de leerstof zoals die tot nu toe werd behandeld in de tweedaagse bijscholingen over te dragen aan reflexologen.

De lessen en inzichten die Nancy van Hanne Marquardt overgedragen heeft gekregen zijn van onschatbare waarde voor het beroep van reflexzonetherapeut.