Skip to main content
Frontpage slider
ReflexZoneTherapie | Onderzoek | Postgraduate scholing
Frontpage slider
ReflexZoneTherapie | Onderzoek | Postgraduate scholing

 NIEUWS

Wetenschappelijk onderzoek naar Reflexologie:

Barbara en Kevin Kunz doen baanbrekend onderzoek naar Reflexologie met behulp van de MRI. De resultaten zijn nu al veelbelovend. Tijdens het congres van de RiEN in Spanje heeft Kevin, samen met dr. Stefan Posse de eerste bevindingen gepresenteerd. 

Barbara en Kevin Kunz hebben een carrière van meer dan 40 jaar op het gebied van reflexologie. Beiden zijn opgeleid aan het International Institute of Reflexology (Ingham / Byers) in Amerika. Ze zijn daarnaast docent en schrijver van meerdere leerboeken en hebben inmiddels een grote ervaring opgebouwd in het doen van onderzoek naar reflexologie in de Evidence based practice.
Hun boekenlijst is indrukwekkend: tussen 1980 en 2019 hebben ze 24 boeken en handleidingen gepubliceerd. Barbara en Kevin hebben zich in Amerika sterk gemaakt voor erkenning van de reflexologie.
In 1980 zijn zij gestart met een project voor het legaliseren en professionaliseren van de reflexologie. In de loop van de jaren hebben zij hun ideeën doorontwikkeld en hebben zij handleidingen geschreven voor zowel voet- als handreflexologie met daarnaast zelfhulp-toepassingen.

Welkom op de website van Reflexzonetherapie, Trainingen, Onderzoek en Postgraduate scholing (RZT-TOP)

RZT-TOP wil een bijdrage leveren aan kennisuitwisseling en een praktische aanvulling verzorgen binnen de natuurgeneeskunde, in het bijzonder de reflexzonetherapie.

Via bij- en nascholingen, masterclasses en specifieke thematische trainingen wordt bijgedragen aan de eigen en andermans vaardigheden om deze aan te vullen en te onderhouden.

Gespecialiseerde docenten uit binnen- en buitenland kunnen daarin een bijdrage leveren aan zowel het beroep zelf als ook aan de medische bijscholingen en trainingen op het gebied van Evidence Based Practice en Onderzoek. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief. 


Bijscholingen 2024